Turvallinen terapeutti

Perhekoti Kiviniitty

Maaseudun rauhassa järven rannalla Sastamalassa

Perhekoti erityislapsille ja -nuorille sekä kehitysvammaisille

Uskomme osallisuuden ja elämyksien tarjoavan piirun
verran paremman arjen niin pitkäaikaisessa kuin tilapäisessäkin perhehoidossa asuville lapsille ja nuorille.

Meidän sakkiin kuuluvat perhehoitajat Kaisa ja Tuomas, lapset sekä pitkäaikaisen ja tilapäisen perhehoidon kautta tulleet perheenjäsenet. Ei myöskään sovi unohtaa eläimiä, joita meillä asuu monta: On hevosia, kissoja, koiria ja kanoja. Tarjoamme tilalla maatila-avusteisia Green Care-palveluja ja sosiaalipedagogista hevostoimintaa. Olemme liikkuvaista porukkaa eli mennään ja tehdään koko porukalla. Halutaan myös nähdä maailmaa eli matkustellaan kotimaassa ja ulkomailla.

Meidän koti on paikka, jossa eletään yhdessä arkea. Asumme 2003 valmistuneessa päärakennuksessa, jossa on runsaasti yhteistä tilaa, vaikka pelailuun ja tietysti kodin sydän on keittiö, jossa syödään pitkän pöydän ääressä aina yhdessä.

Pitkäaikaisessa perhehoidossa meillä on käytössä oma huone jokaiselle (5 kpl), joka mahdollistaa oman rauhan ja juuri sellaisen huoneen kuin sinä haluat.

Asumme maaseudun rauhassa järven rannalla, mutta myös hyvien kulkuyhteyksien varrella (lähimmälle juna-asemalle 5 km ja bussipysäkille 2 km). Lähimmät koulut, joissa on erityistä perus- ja ammatillista opetusta, sijaitsevat 5 km ja 12 km päässä. Sastamala tarjoaa myös kolme eri työ- ja päivätoimintamahdollisuutta erilaisin painotuksin (esimerkiksi luontohoivan muodossa). Harrastusmahdollisuudet ovat täällä hyvät, eli löytyy vaikka vapaapalokunnan Special Rescue -osasto.

Perhekoti Kaisa Kiviniitty ja Tuomas Riihilahti

Tutustu meihin

Kaisa: Olen toiminut perhehoitajana vuodesta 2013 ja luonnollisesti käynyt KeVa-perhehoitovalmennuksen ja nyt myös ammatillisen perhekodin valmennuksen 2020. Olen Aune-osaaja, jonka työkalupakkiin kuuluvat niin neuropsykiatrisen valmentajan koulutukset kuin kasvatus- ja erityispedagogiikan opinnot. Tykkään opiskella ja tällä hetkellä meneillään ovat sosionomi-opinnot ja kuntoutuksen erityisammattitutkinto.

Tuomas ja muut jätkät: Me ollaan koneita rakastavia kavereita. Tykätään puuhata ulkona, mutta myös katsoa Uuno Turhapuroa. KeVa-perhehoidon valmennuksen Tuomas suoritti 2021.

Aktiivista arkea askel kerrallaan

Kotimme arvoja ovat

Mielekäs ja toiminnallinen arki

Yhdessä tekeminen

Rajat ja rajattomasti rakkautta

Green Care-ote

Osallisuuden tukeminen