Kavion kopsetta kaikille

Kivitalli

Harrasta monipuolisesti mukavassa porukassa ja laadukkaissa puitteissa.

Pieni maalaistalli Sastamalan Heinoossa hyvien kulkuyhteyksien päässä

Tervetuloa Kivitallille 

Kivitalli on pitkäaikainen haave omasta tallista, joka toteutui syksyllä 2004. Pieni maalaistalli Sastamalan Heinoossa hyvien kulkuyhteyksien päässä tarjoaa ympäristöineen hyvät mahdollisuudet tavoitteelliselle harrastamiselle ja kasvatukselle. Tilan rakennukset on kunnostettu vanhoja maatilanrakennuksia uudistaen ja rakentamalla uutta eläinsuojeluasetukset ja hevosten hyvinvoinnin huomioon ottaen.

Tallin tilat

Tallimme jakautuu kahteen eri kerrokseen. Tuntihevoset asustavat alatallissa ja Annin kilpahevoset ylätallissa.Osa tuntihevosistamme ja kasvatuspuolen ponit ja hevoset asustavat kolmessa erillisessä pihatossa.

Maneesi ja kenttä

Meillä ei tarvitse palella talvellakaan! Valoisa maneesimme on lämpöeristetty ja pitää siten kylmän ja viiman ulkopuolella. Ratsastusala maneesissa on 28 x 80 ja käytössämme on myös hyvä estekalusto.

Kenttä ja maastot

Meillä on 40x 60 hiekka-kumirouhepohjainen kenttä sekä erilaisia perusmaastoesteitä nurmipohjalla. Ympäristössä runsaasti eripituisia 5-60km rauhallisia maastoreittejä sekä tilan ympäri kiertävä n. 3km mittainen harjoitusrata.

Ammattitaitoinen

Henkilökunta

Perhekodista ja hevosten hoidosta vastaavat Kaisa ( perhehoitaja, Nepsy-valmentaja, sospedhevostoiminnan ohjaaja, vammaisratsastusavustaja ja ohjaaja, maatalousyrittäjän perustutkinto sekä valmentajan ja tallimestarinammattitutkinnot) ja Ann-Niina Kiviniitty joilla on useiden vuosien kokemus hevosista ja työn alla myös valmentajan ammattitutkinto. Myös Juha-Pekka, Anne ja Kalle Kiviniitty osallistuvat tilan töihin vapaa-aikoinaan, kyseessä on siis melkoinen koko perheen projekti. Tarpeen vaatiessa käytämme asiantuntevaa lomitusapua ja tilalla on ajoittain myös harjoittelijoita hevosalan oppilaitoksista.

Tervetuloa mukaan

Monipuolista toimintaa

  • Ratsastustunnit aikuisille, lapsille ja nuorille ja nyt myös yhteistunnit koko perheelle.
  • Tenavatalutus (2-5v), kesto 30 min sis harjausta ja ratsastusta.
  • Erityisryhmien ratsastus ja sosiaalipedagoginen hevostoiminta.
  • Valmennustunnit – tehokasta ja tavoitteellista ratsastusta.
  • Uusi startti- kurssi suunnattu aikuisille jotka haluavat herättää henkiin tauolle jääneen hevosharrastuksensa.
  • Keväisin ja syksyisin starttaa alkeiskursseja lapsille, aikuisille ja erityisryhmien ratsastajille.
  • Heppakerhot, ryhmiä eri ikäisille.

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta = Ennaltaehkäisevä ja korjaava sosiaalisen kuntoutuksen menetelmä. Tavoitteena on tukea hevosen kanssa yksilön sosiaalista kasvua ja hyvinvointia pitkällä aikavälillä. Toiminta tarjoaa elämyksiä ja mahdollisuuden osallistua täysvaltaisena ryhmän jäsenenä toimintaa joka ei välttämättä ole entuudestaan tuttua. Pyrkimyksemme on kehittää toiminnallisia pienryhmiä joissa vastuunotto, osallisuus ja kokonaisvaltaisuus painottuvat.

Talliympäristö hevosineen ja poneineen tarjoaa mahdollisuuden joka kuntouttaa ja kasvattaa joten se on varteenotettava muoto mietittäessä toiminnallisia vaihtoehtoja lapsille ja nuorille. Toivotammekin tervetulleeksi tutustumaan toimintaamme kaikki ikään katsomatta! Järjestämme hevostoimintaa yksilöllisesti pienryhmissä ja yksittäin.

Lisätietoja toiminnasta saat Kaisalta!

Ponikerho

Tallilla pyörii viikoittain ponikerho jossa 4-15v lapset ja nuoret harjoittelevat turvallisesti ponien hoitoa ja ratsastusta. Ryhmät kokoontuvat viikoittain reilun 1h ajan kerrallaan, jolloin tutustutaan tallielämään, erilaisiin poneihin, hoitamiseen ja tietysti opetellaan ratsastuksen alkeita kentällä ja maastossa. Talvella hiihtoratsastamme, ajelemme reellä ja myös toisinaan luvassa on kärryttelyä.

Ponikerhossa käytämme kilttejä ja koulutettuja shetlanninponeja sekä ratsuponeja. Mahdollisuus on taitojen karttuessa myös ratsastaa isommilla hevosilla. Tallilta on mahdollista lainata kypärää harrastuksen alkuvaiheesa, suosittellemme myös vapaa-ajan vakuutuksen voimassa olon tarkastamista sillä pikkuiset ratsastajat eivät ole meidän toimesta vakuutettuja.

Olet sydämellisesti tervetullut opettelemaan hyviä hevosmiestaitoja ja ratsastusta kanssamme!

Varaa tunti

Kaikki tunnit varataan puhelimitse arkisin klo 13.00-15.30 välisenä aikana.
Suosittelemme kuitenkin vakiotuntien varaamista, jotta varmistat pääsyn haluamaasi ryhmään. Jos et jostain syystä pääse ratsastustunnillesi,
on sinun peruutettava tuntisi ajoissa. Toisin sanoen, tunti on peruttava viimeistään vuorokautta aikaisemmin tekstiviestillä tai
puhelimitse opettajien omiin numeroihin. Jos tuntia ei peruta ajoissa tai jätät tulematta tunnillesi peruuttamatta lainkaan, laskutetaan tunti täysmääräisenä.

Tavoitat meidät numerosta 040-7032414

Ratsastukselle ei ole säävarausta koska huonoilla keleillä ratsastamme lämmittetyssä maneesissa

Ratsastamme seuraavasti: ma- pe: 16.00-21.00 ja la ja su 9.00-18.00.

Saavuthan paikalle ajoissa, jotta ehdit satuloida ratsusi.

Lue myös Ohjeita tallilla kävijöille!

Hinnasto

Hinnat voimassa 1.9.2023 alkaen ja sisältävät arvonlisäveron.

Irtotunnit

28.00€

Tenavatalutus

20.00€

30min

5-kortti

125.00€

10-kortti

230.00€

Erityisryhmien hevostoiminta

60.00€

1h

Erityisryhmien hevostoiminta

400.00€

10-kortti

Valmennus 3-4 hlö ryhmässä

45.00€

Valmennus 2 hlö ryhmässä

55.00€

Yksityistunti

60.00€

Huom kesto 45min

Alkeiskurssi

210.00€

1,5h x 10 krt

Alkeiskurssi

100.00€

1,5h x 5 krt

Maksutavat ja -ehdot

Huom! Käytössämme on IZettle maksukorttijärjestelmä josta kuitin saa tekstiviestinä tai sähköpostina.
Muistutuksena myös että 10 kerran kortit ovat voimassa 13 viikkoa, vain erikseen sopimalla tästä voidaan poiketa.

Meillä voit käyttää maksuvälineenä Mobilepay, pankki- ja luottokortit, Tyky-kuntoseteliä, Smartum-liikuntaseteliä, Edenred, Virikeseteliä ja Sporttipassia.